Bibaum jabuke i kruške

Tehnologija proizvodnje BIBAUM jabuke i kruške

Firma „Agro FertiCrop“ ima u svojoj ponudi BIBAUM sadnice jabuka i krušaka, koje uvozi od firme „Mazzoni“ iz Ferrare, Italija.

Reč BIBAUM označava da sadnica ima dve vodilice koje su kalemljene na jednoj podlozi. Ovakva jedinstvena tehnologija proizvodnje omogućava postizanje stabilnih visokih prinosa, bez alternacije, uz dobijanje većeg procenta prve klase usled bolje osunčanosti krošnje i provetravanja, uz jednostavniju rezidbu, proređivanje plodova i berbu, čiji značaj pogotovo dolazi do izražaja nakon četvrte godine starosti zasada, kada se prvi put uočavaju posledice loše rezidbe i drugih grešaka tokom zasnivanja zasada.

BIBAUM sadnice jabuka se sade, zavisno od terena i kvaliteta zemljišta, na rastojanju od 2,8 m X 1 m do 3,3 m X 1,2 m. Time se postiže da se na svakih 50 – 60 cm u redu nalazi jedna vodilica, na kojoj se nalaze rodne grane. Ova gustina zasada obezbeđuje konstantan rod od 80 – 90 t/ha, uz 95% prve klase.

Naša firma nudi kompletnu stručnu pomoć prilikom podizanja ovakvog zasada jabuka ili krušaka koja se ogleda u izradi projekta, know-how ili ključ u ruke, a to obuhvata snimanje parcele, uzrokovanje zemljišta, davanje tačnih preporuka đubrenja i tehnologije gajenja zasada jabuka/krušaka, isključivo za Vašu parcelu.

Pogledajte kako izgleda zasad Bibaum jabuka u Vrbasu koji je 2015. godine po sistemu “ključ u ruke” realizovao Agro-Ferticrop, kao i video prilog o Danu polja Bibaum jabuka iz avgusta 2017 koji je održan u istom voćnjaku.

Za sve detaljnije informacije kontaktirajte našu stručnu službu.

BIBAUM kruške

BIBAUM jabuke

“MAZZONI” BIBAUM jabuke na sajmu jabuke INTERPOMA 2014. u Bolcanu (Italija)