Sadnice jagoda

mazzoni logo 300x158Firma Agro-FertiCrop na našem tržištu nudi sertifikovani sadni materijal-sadnice jagoda, frigo živiće, renomiranog italijanskog proizvođača MAZZONI. Naša agronomska služba na terenu pruža kompletnu stručnu podršku proizvođačima jagoda u vezi tehnologije ishrane u vidu praktičnih saveta i poseta na licu mesta. Nudimo frigo živiće klase/veličine od A– (4-5mm) do A++ (13-16mm) u zavisnosti od sorte:


  

CleryCLERY – Vrlo rana sorta od početka maja
Ferrara, Italija. Srednje bujna biljka, veoma otporna i tolerantna na bolesti lišća i korena. Listovi su srednje veličine, svetlo zeleni, cvet je niži ili u visini lišća, plod konusnog oblika, jarko crvene boje, solidne čvrstine, dobrog ukusa i arome. Daje odlične rezultate. Tolerantna na bolesti lišća i korena.

  

Antea1ANTEA – Rana sorta od 10.05.
Ferrara, Italija. Nova kvalitetna sorta, srednje bujnog rasta, sa optimalnom rodnošću kvalitetnih plodova izvrsnog ukusa. Plod je izduženog pravilnog oblika, srednje veličine, brilijantno crvene boje. Meso je konzistentno, pa su plodovi otporni na manipulaciju za tržište. Odlikuje se čvrstoćom. Zri 5 dana posle sorte Clery

  

MadeleinMADELAINE – Rana sorta od 10.05.
Ferrara, Italija. Vrlo bujna, odlično podnosi siromašna i teža tla. Rast je poluuspravan, srednje gustoće. Lišće je intenzivno zelene boje. Izuzetno visoka produktivnost, cvet uzdignut iznad lišća, srednje velik, bogat polenom. Zri vrlo rano – 6 dana pre Elsante. Plod jagode je vrlo krupan i ujednačen, pravilan, izduženo konusan, vrlo privlačnog izgleda. Površina ploda jagode je intenzivno crvena i vrlo sjajna, a oraščići su blago utisnuti ili u ravnini površine. Meso ploda je jarko crveno i vrlo čvrsto, čak i kod potpune zrelosti ploda.

  

jolyJOLY – Srednje rana sorta od 15.05.
Ferrara, Italija. Ne previše bujna, ali čvrsta biljka, uspravnog rasta sa visokom produktivnošću, otpornog korena i lišća. Cvet je bogat polenom, formira se ispod listova, plod skraćeno konusnog oblika svetlo crvene boje, slatkog ukusa i fine arome.

  

ElsantaELSANTA – Srednje rana sorta od 15.05.
Vageningen, Holandija uvoz Italija. Vrlo bujna i čvrsta biljka, uspravnog rasta sa visokom produktivnošću. Otporna je na botritis i pepelnicu, ali je osetljiva na Verticilium i Fitoftoru, kao i na mraz. Cvet je velik i formira se ispod listova, plod velik, stožasto okrugli, pravilnog oblika. Vrh ploda je zelenkast do svetlo crven i tvrd. Peteljke su duge i lagano se kidaju pri berbi. Meso ploda je tvrdo i sočno, slatko-kiselog okusa (vrlo ukusna sorta).

  

MarmoladaMARMOLADA – Srednje kasna sorta od 20.05.
Ferrara, Italija. Biljka je kompaktna, srednje gustoće, uspravnog rasta. Lišće je tamno zeleno. Sorta visoke rodnosti, otporna na niske temperature, slabo osetljiva na Oidium, a kruna cveta je nešto osetljivija na Botritis. Cvet je uzdignut iznad lišća, velik, bogat polenom. Zri nešto kasnije – 3 dana nakon Elsante. Plod je srednje velik, pravilno konusan, sa ponekad blago nepravilnim prvim plodovima. Vrh ploda je šiljast, a u sredini je malo spljošten. Meso ploda je intenzivno crveno, čvrsto, srednje slatkoće i kiseline, aromatično. Unutrašnja šupljina je mala. Plodovi odlično podnose manipulaciju i transport.

  

ArosaAROSA – Kasna sorta od 25.05.
Ferrara Italija. Biljka je uspravnog rasta i srednje gustoće. Lišće je srednjeg intenziteta svetlo zelene boje. Produktivnost je visoka. Cvet je u visini sa lišćem, srednje veličine, vrlo bogat polenom. Sorta nije višerađajuća. Zri 1-2 dana nakon Marmolade. Plod je pravilno konusan, a njegova površina je i na dozrelim plodovima svetlo crvena. Prvi plodovi mogu se odlikovati izduženim oblikom srednje veličine. Potpuno zreli plodovi jagode dobrog su izgleda, uravnoteženog odnosa slatkoće i kiseline i intenzivnog su mirisa.

  

SENGA SENGANA


  

Ovde možete preuzeti brošuru “Tehnologija ishrane jagoda na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru” pdf-icon

Zasadi jagoda sorti Clery i Joly 2014.

Kada se primene sve agrotehničke mere koje preporučuju naši agronomi, dobija se zasad koji obećava kvalitetan rod i prinos. Na slikama ispod možete videti zasade sorti Clery i Joly A- -, posađene 15.07.2014.


Jagode