Memon

Zamena za stajnjak

Holandska kompanija đubriva MEMON proizvodi organski stajnjak u industrijskim uslovima. Na našem tržištu se mogu pronaći dva proizvoda:

Zašto koristiti obrađena organska đubriva umesto svežih?

 1. Zato što su bez salmonele i toksina
 2. Zato što su bez korenskih ostataka i korovskog semenja
 3. Daju dovoljnu količinu đubriva
 4. Potpuno otpuštaju azot
 5. Bogata su elementima u tragovima
 6. Imaju visoki procenat stabilne organske materije
 7. Imaju visoki procenat suve materije
 8. Dobro i brzo se rastvaraju
 9. Lako se primenjuju
 10. Tokom skladištenja ne zagađuju i ne vlaže

Prednost korišćenja Memon organskih đubriva u odnosu na stajnjak i druga organska đubriva jeste što su Fertor i Siforga apsolutno čista i sterilisana, tj. bez prisustva biljnih i korenskih ostataka i korovskog semenja, bolesti, toksina; sadrže dovoljnu količinu makro i mikroelemenata; imaju visoki procenat stabilne organske materije; sadrže visoki procenat suve materije; dobro i brzo se rastvaraju; lako se primenjuju. Takođe, nedostatak kvalitetnog stajnjaka kao i visoka cena, ali i skup transport, teško i komplikovano unošenje u zemljište dodatno utiče na slabo korišćenje stajnjaka kod nas.

Zaključak:

 • viši prinosi
 • ušteda vremena
 • ušteda novca (nema patogena)
 • zagarantovana količina hraniva

fertor

FERTOR je organsko đubrivo u obliku peleta. Proizveden je od 100% kokošijeg đubriva, uz dodatke drugih organskih materija biljnog porekla, koje povećavaju i poboljšavaju hranljivu vrednost đubriva. FERTOR pored osnovnih elemenata (azot, fosfor, kalijum, kalcijum i magnezijum), sadrži i mikroelemente (Fe, Mn, B, Zn, Cu). Jedan deo makro i mikroelemenata je lakopristupačan i odmah dostupan biljci, dok se drugi deo postepeno oslobađa što osigurava stalno snabdevanje useva hranivima tokom cele vegetacije. FERTOR se u svom originalnom pakovanju, zbog visokog procenta suve materije može dugo i dobro skladištiti. FERTOR se može koristiti za sve poljoprivredne kulture. Lako se aplicira mašinski ili ručno.

Dostupno u pakovanjima: 600/1 (big bale), 25/1, 5/1.

Institut za pregled organskih materija OMRI (Organic Materials Review Institute) iz Sjedinjenih Američkih Država stavio je Fertor na listu proizvoda sertifikovanih za upotrebu u organskoj proizvodnji hrane, u skladu sa pravilima Nacionalog programa organske proizvodnje Ministarstva poljoprivrede SAD (USDA National Organic Program Rule).

Ovde možete preuzeti OMRI Listed® sertifikat za Fertor pdf-icon

Ovde možete preuzeti PDF brošuru Fertor pdf-icon

SIFORGA 4-3-8 OBRADJENA

SIFORGA je 100% organsko đubrivo, proizvedeno u obliku granula. SIFORGA sadrži visoki procenat organske materije. Postepeno otpušta hranjive materije tokom rasta biljaka, čime se postiže maksimalni efekat primene. SIFORGA se u svom originalnom pakovanju, zbog visokog procenta suve materije, može u skladištu neograničeno čuvati. SIFORGA je obogaćeno organsko đubrivo, posebno namenjeno za one kulture koje zahtevaju veće količine azota, a naročito kalijuma. Proizvodi se u granulama, od 1-2 mm i od 2-5 mm, zbog čega je pogodno za mašinsko apliciranje, slično mineralnim đubrivima. SIFORGA može se primenjivati za đubrenje svih poljoprivrednih kultura, kao i sportskih terena i travnjaka. SIFORGA sadrži visoki procenat kalijuma (K) i kalcijuma (Ca), koji su neophodni za sve plodovite kulture: paprika, paradajz, krastavac, lubenica, grožđe i voće.

Dostupno u pakovanjima: 25/1, 5/1.

Ovde možete preuzeti PDF brošuru Siforga pdf-icon