Agro-Ferticrop na Savetovanju voćara u Novom Sadu

savetovanje 1

Društvo voćara Vojvodine organizovalo je 9. decembra 2017. na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu Savetovanje o savremenoj proizvodnji voća.

Savetovanju su prisustvovali brojni eminentni stručnjaci iz oblasti voćarstva, a predavači su bili kako iz Srbije, tako i iz razvijenih voćarskih zemalja, Holandije, Italije i Poljske. Skup je otvoren uz analiziranje stanja i perspektive proizvodnje voća u Srbiji, uz osvrt na prethodnu godinu, i shodno tome, kuda i kako dalje. Predstojeća predavanja su obuhvatila mnoge aktuelne teme posvećene usavršavanju tehnologije proizvodnje jabuke, značaju osnivanja zadruga u oblasti poljoprivrede,  a moglo se čuti i naučiti i o prozvodnji borovnice i lešnika, kulturama koje važe za perspektivne i koje su trenutno u ekspanziji. Uz interesantna predavanja, brojni posetioci su imali priliku da posete štand naše firme i saznaju više o sadnicama trešanja na kržljavim podlogama Gizela 5 i Gizela 6, Bibaum® sadnicama jabuke i kruške, frigo živićima jagoda, alatima koji se primenjuju u voćarstvu, kao i o dobro poznatim i prepoznatljivim brendovima koje zastupamo, kao što su Yara i Memon.

Svi koji nisu imali prilike da prisustvuju, a žele da saznaju više o programu koji naša kompanija nudi u oblasti voćarstva, mogu se obratiti našoj stručnoj službi.