AFC na Savetovanju voćara u Novom Sadu

Društvo voćara Vojvodine organizovalo je 14. decembra 2019. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu Savetovanje o savremenoj proizvodnji voća.

Savetovanje je, kao i svake godine, bilo veoma posećeno. Predavači su bili, kako iz Srbije, tako i iz razvijenih voćarskih zemalja – Poljske, Nemačke i Hrvatske. Skup je tradicionalno otvorio profesor dr Zoran Keserović, predsednik Društva voćara Vojvodine, uz analiziranje stanja i perspektive proizvodnje voća u Srbiji, uz osvrt na godinu koja je iza nas. Na Savetovanju je bilo reči i o: novim tehnologijama pri transportu voća do tržišta, novim tržištima za jabuku, novim sortama i podlogama koštičavog voća, klonovima sorte Gala, iskustvima u mehaničkoj proredi cveta jabuke i šljive i o suzbijanju mramoraste braon stenice.

Uz interesantna predavanja koja su bila posvećena aktuelnim temama, brojni posetioci su imali priliku da posete naš štand i saznaju više o sadnicama voća, od kojih su mogli i da vide kako izgledaju Bibaum sadnice jabuke, kruške i trešnje. Obzirom da ulazimo u sezonu rezidbe, veliku pažnju su privukli alati koji se primenjuju u voćarstvu – bužiri, kao i makaze Falket i Leyat koje se odlikuju visokim kvalitetom i pristupačnim cenama. Dobro poznati i prepoznatljivi brendovi koje Agro-FertiCrop zastupa, kao što su Yara, K+S Kali i Memon, već duži niz godina svojim kvalitetom i postignutim rezultatima opravdavaju svoju upotrebu.

Svi koji nisu imali prilike da prisustvuju, a koji žele da saznaju više o programu koji naša kompanija nudi u oblasti voćarstva, mogu se obratiti našoj stručnoj službi.